Publicerad 2010-11-29 15:04:22 i Vardagligt prat,Natten gick bra men att köra hem när man är som allra tröttast är ingen hit. När jag kom hem lyckades jag i alla fall sova till halv 2. Hur skönt som helst! Hade säkert kunnat sova längre men valde att gå upp. Vill ju kunna somna ikväll också.

För tillfället gör jag ingenting förutom att sitta i pyjamas och dricka kaffe. Tänkte bege mig mot stan och göra lite ärenden innan klockan blir för mycket. Lite senare idag ska jag nämligen till Johanna för lite mysig fika och trevligt sällskap. Kommer bli kanon. Men nu, ut i kylan!

Publicerad 2010-11-29 05:13:28 iIdag är det den 29 november 2010. Sune har namnsdag. Men det är inte därför dagen är viktig, utan för att en alldeles speciell tjej fyller år, min kära barndomsvän Malin. Och det handlar inte om vilken ålder som helst. Nu snackar vi hela 20 år. Tänk, 20 bast liksom! Galet om ni frågar mig. Tiden går så jäkla fort! Jag minns våra barndomsår som om det vore igår. Okej, nu låter det som om jag är 100 år gammal och tänker tillbaka på den goda tiden och snart kommer slänga ur mig "Det var bättre förr". Men så är inte fallet, för det var det inte. Visserligen saknar jag en hel del roliga saker, men det förblir oförglömliga minnen. Älskar denna tid som är just nu, vilket jag säger varje år. Men det är väl så det är?

När jag tänker tillbaka på allt knasigt jag och Malin hittat på så kan jag inte annat än att skratta. Jag är mer än bombsäker på att jag inte är den enda av oss som minns Elma stad, alla extremt fula loppisfynd som våra mammor snällt låtsades beundra, tiden då vi jämt lekte skola eller den påhittade "pennleken", våra rofyllda skidresor då vi bland annat slog halvt ihjäl oss när vi skulle lära oss att åka snowboard eller när vi spenderade tiden i antingen trollskogen, trollskogen eller trollskogen. Sen har vi ju rummen som vi låtsades bilda i nästan alla träd längs Älvängsgatan (varför liksom?), forksningsboken som jag skrattar högt åt när jag läser, våra The Sims-maraton på cirkus 10 timmar, perioden när vi satt vid varsin dator och älskade att skriva ihop familjer, där mamman kunde vara 24 och äldsta barnet 15 (haha). Jaa ni, listan kan skrivas lång. Jag sitter med ett leende på läpparna när jag skriver allt detta. Vi hade verkligen så himla roligt! Malin har alltid varit en bästa vän, nästan som en syster faktiskt, och om det är någon jag utan tvekan alltid kommer att ha kvar som nära vän så är det henne. Tack för att du alltid har funnits i mitt liv. Kärlek till dig och ett jäkla stort grattis. PUSS :)

Publicerad 2010-11-28 17:36:49 iFörsta advent, ett ljus är tänt och snön ligger vit på marken. Pepparkaksbak och en god middag har förgyllt denna dag. Dessutom har mormor varit här och gjort oss sällskap hela dagen, vilket har varit mycket uppskattat. Just nu har jag tagit ett break från positionen liggande soffläge och tittande på fotboll tillsammans med pappa. Försöker ladda upp med vila innan det är dags att åka till jobbet för ett nattpass. Visserligen slinker ett antal koppar kaffe ner väldigt lätt under dessa 10 timmar, men det behövs mer än så. Dagens ständiga (nästintill) snöstorm har täckt gatorna med ännu mer snö och om det fortsätter såhär ikväll när jag ska åka till jobbet så kommer det nog gå i snigelfart. Sakta men säkert. Nu ska jag återgå till soffläget och tv-tittandet.

Publicerad 2010-11-27 23:50:08 i Vardagligt prat,En dag med 13 timmars arbete känns i både kropp och knopp vill jag lova. Ikväll var jag en bråkdel från att satsa på utgång bara för att köra slut på mig helt och hållet, men den idén slopades efter en stund övervägning. Vad missar jag liksom? Ungefär ingenting. Bättre att vara pigg och glad imorgon när det vankas pepparkaksbak, middag och uppladdning inför ett härligt nattpass. Dessutom har jag konstaterat en del saker ikväll. Det första handlar om intuition och erfarenheter, då jag numera vet hur vissa saker komma att sluta. Det andra handlar om förvåning, då jag faktiskt känner mig ganska förvånad över saker och ting. Men man lär sig alltid nya saker varje dag. Nu ska jag sova. Godnatt!

Publicerad 2010-11-27 14:17:02 i Vardagligt prat,

En lördag som denna har hittills tillbringats på jobb. Började 7 och slutade halv 2 och sen börjar jag igen vid 3 och kör på till halv 9. Har lyxat med fläskfilé till lunch och pepparkakor och te till fika så nu har jag fått tillbaka lite energi, vilket jag vet kommer behövas.

Mina planer för ikväll är ändrade, så vad som sker efter jobbet har jag nu mera ingen aning om. Men man behöver kanske inte planera dagen in i minsta detalj, även om det kan vara typiskt mig ibland. Jaja, nu ska jag fortsätta min väntan här på jobbet innan det är dags att sticka till nästa ställe. Hej!

Publicerad 2010-11-26 14:16:53 i


En bild tagen av mig för cirkus lite mindre än 2 år sen.

Ytterligare en helg är åter kommen och min favoritdag har rott iland. Det är fredag. I denna stund sitter jag med min laptop i knät, tittar ut genom fönstret och beundrar den vackra solen bakom några tunna moln. Termometern visar -7,5 grader och ute är luften frisk och kylig. Det är den 26 november. Min önskan denna vinter är att dagarna går hand i hand med sol, vit glittrande snö och några enstaka minusgrader. Perfektion - javisst!

För att tala om min rubrik så är den en väldigt bra beskrivning på mina dagar just nu. Det kommer i vågor. Ena stunden är det tyst, andra är det ett hejdundrande liv i telefonen. Blipp blipp blipp. Efter att ha jobbat 16 timmar det senaste dygnet och endast sovit tre timmar är jag ganska sliten, men vad gör man inte för sina kollegor och för lite klirr i kassan? I helgen kommer jag också tillbringa en hel del tid på jobbet, vilket jag tackar och bockar för. Men idag är det lugna gatan och det känns skönt med tanke på sömnbrist och låg batterinivå. Det blir helt enkelt en dag med massor av fredagsmys. Love it!

Publicerad 2010-11-24 22:47:11 i Vardagligt prat,Lill-lördag. Myskväll. Millenium. Mamma. Pappa. Glögg. Russin. Mandlar.
Filtar. Pepparkakor. Sprakande brasa. Mjukiskläder. Helt perfekt.

Publicerad 2010-11-24 12:23:50 i Vardagligt prat,Sometimes I wish everybody could see the world from above, as from a bird's eye view.
Then maybe it would be easier for people to see the reality, see the world outside the box.

Publicerad 2010-11-22 09:56:24 i Vardagligt prat,My two lovers
There are two people. Two individuals. Two souls.
These are not like everyone else. They are special.
And they have something in common. Do you know what?
They have a heart of gold.

Publicerad 2010-11-22 09:38:51 i

Det var länge sen och  roligt.
Har saknat detta gäng, det märktes.Publicerad 2010-11-17 16:31:24 i Vardagligt prat,

Hemma. Jag har aldrig varit så lättad och glad över att komma hem. Jag har nu landat och återigen hamnat på den tryggaste platsen någonsin, hemma. Någon berättelse om mina tio dagar i Málaga kommer inte att skrivas. Tyvärr finns det för många jobbiga händelser som jag inte orkar skriva om och som många ändå inte kommer att förstå. Man måste själv uppleva det för att känna igen känslan. Det finns tyvärr onda människor, människor som saknar all form av respekt och som inte vet vad empati är. Jag vill tro gott om alla nya människor jag träffar, men efter den här resan har jag insett att det inte funkar så. Alla människor är inte goda och tyvärr har jag fått uppleva detta. Jag har upplevt en känsla jag aldrig känt förut. En känsla av obehag, skräck och oro. Det är känslan när någon okänd person inkräktat på privata ägodelar. Det handlar inte bara om materiella värden, utan om något annat värdefullt - minnen.

Det blir inte mer än så. Tack för mig.

Publicerad 2010-11-05 15:22:39 i Vardagligt prat,

Gud vad skönt det är när man får saker gjorda. Har hunnit med en hel del idag. Pysslat med packningen (som kommer vara min syssla fram till 6 i morgon bitti), varit i stan och fått min lugg klippt, mina skor inlämnade och mitt tandkrämsbeskymmer löst. Hittade den minimala men ack så perfekta tandkrämstuben på apoteket. Det blir några extra gram över i resväskan. Kan knappast bli bättre. Dessutom har jag invigt mina nya och underbart sköna knästrumpor. Jäkligt bra köp alltså.

Resten av denna fina fredag ska mestadels tillbringas hemma. Det blir en ensam kväll idag men det gör mig ingenting. Ska laga god mat, köpa godis och mysa framför tvn. Skön fredag. Men nu ska jag måla naglarna och sen dricka kaffe med päronen innan de också åker iväg på äventyr. Hej!

Publicerad 2010-11-02 20:58:13 i Vardagligt prat,

Om fyra dagar lyfter ett flygplan från Skavsta. På planet sitter två förväntansfulla flickor, som ska tillbringa 10 dagar på en annan plats, i en annan stad och inom ett annat lands gränser. De ska för en stund lämna en grå och trist vardag för att träffa en bästa vän, komma bort och vidga sina vyer, hitta på mysiga, roliga och galna saker. De ska leva livet!

En av dessa två förväntansfulla flickor är jag. Jag är galet laddad ska ni veta. Mitt problem just nu är bara att jag inte har packat min väska än, vilket är något jag brukar vara först med. Denna gång vet jag inte ens vad jag ska ha med mig. Eller jo, det vet jag. Men frågan är bara VAD i garderoben som ska ner i en väska som bara får väga 10 kg varav 4 är själva väskans vikt. Okej, i-landsproblem.. Men för tusan, sånt här ska inte ens vara svårt. Har klurat på detta i evigheter nu, så det är nog dags att komma fram till något. Hmm... Men så länge jag funderar ska jag fortsätta lyssna på all bra musik som Spotify har att erbjuda. Först ut: Hoffmaestro - Round it goes

Om

Min profilbild

Elin Berg

Mitt namn är Elin, men jag kallas för Fröken Berg. Jag är en glad och träningstokig tjej från Värmland som är bosatt i mysiga Göteborg. Jag jobbar i medlemsservice på Friskis&Svettis i Majorna. Där får jag vistas i en miljö som jag älskar och möta fantastiska människor varje dag. I min blogg skriver jag om framför allt träning, kost och hälsa, som är mina största intressen, men jag delar även med mig av egna tankar, min garderob, fotografier, musik och annat skoj. Jag älskar att inspirera andra människor så jag hoppas att du som läser tar med dig något härifrån och får en känsla av att vilja läsa min blogg igen. Om ni har frågor och vill komma i kontakt med mig så är det fritt fram att maila mig på: elin.berg@live.se

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela