Publicerad 2012-12-21 12:52:26 i Vardagligt prat,

Imorse ringde alarmet tidigt och då var det bara att studsa upp och ägna morgonen och förmiddagen åt tvätt. För en timme sen åt jag en god lunch och har sedan dess suttit och tittat på "Jul med Ernst". Om en stund ska jag bege mig mot gymmet för ett härligt fredagspass. Senare väntas packning och glöggmys i Majorna med nya jobbet. Hoppas ni får en toppenfredag! Julpuss på er!

Publicerad 2012-12-20 23:23:28 i Träning,

Idag var det sista Indoor Walking-passet för det här året. Tråkigt, men som tur är väntas ett nytt upplägg efter jul och nyår. Ett nytt pass med nya låtar och utmaningar! Höstens pass har verkligen spridit glädje och jag har utvecklats jättemycket under den här tiden. Varje gång har jag tagit i lite extra och det har gjort att jag blivit starkare och fått bättre kondition. Eftersom jag fortfarande inte kan träna löpning så är Indoor Walking perfekt för mig, men när jag kan börja springa igen kommer jag absolut inte att sluta gå på passen. Dom är så himla roliga! Ett stort tack till Fredrik som gör att man längtar till varje pass och som gör att man alltid utmanar sig själv och sina gränser. Jag hoppas verkligen att jag kan fortsätta gå på passen även när jag börjar jobba. Vill inte missa!

Publicerad 2012-12-20 21:22:02 i Vardagligt prat,

God kväll!
 
Det har blivit ganska mycket bilder och lite text på sista tiden så därför tänkte jag skriva ett längre inlägg med lite smått och gått :)
 
Under den senaste veckan har det hänt otroligt mycket i mitt liv. Tankarna har snurrat, beslut har fattats och besked har mottagits. Jag är en person som analyserar och funderar över saker och ting väldigt mycket. Det kan förvisso vara en stor fördel i många sammanhang men ibland blir det för mycket och då bildas det istället en klump i magen, jag har svårt att sova och tankarna i huvudet är i ett enda stort kaos. Anledningen till det är för att jag alltid vill ha det allra bästa och jag är rädd att det ska bli "fel" även om jag försöker tänka att allting löser sig oavsett. Jag försöker släppa på kontrollen men det är väldigt svårt ibland. Är man ett kontrollfreak så är man!
 
Men den senaste veckan har bara bestått av positiva saker. Det började med att jag skrev på ett kontrakt för ett mysigt vindsrum i Lunden, där jag kommer att bo i fortsättningen. Ända sen jag flyttade till Göteborg har jag letat efter något som är lite mer eget än vad jag har nu. Detta rum ligger på översta våningen i ett flerfamiljshus och jag kommer ha egen brevlåda, ringklocka och i rummet en egen liten köksdel. Jag delar badrum, tvättstuga, kyl och frys med en annan tjej som bor i det andra stora rummet på våningen. Angående kyl och frys ska jag kolla om det går att köpa egna vitvaror och ställa i mitt rum. Hoppas på det! Rummet är helt omöblerad vilket jag ser som positivt eftersom jag gärna vill ha mina egna möbler. Då känns det mer som mitt hem. Jag har tillträde från 1 januari men flytten blir 5-6 januari vad det ser ut som nu. Jag ser otroligt mycket fram emot flytten och jag känner på mig att det här kommer att bli superbra. 
 
Förutom att jag ska flytta så har det hänt en hel del annat. Bland annat så har jag fått ett nytt jobb. Ett jobb som jag länge drömt om att ha. Jag ska börja som medlemsservice/receptionist på Friskis&Svettis i Majorna. Att jobba på ett gym tror jag passar mig väldigt bra eftersom jag älskar att vistas i den miljön och dessutom trivs jag som bäst när jag får jobba med människor. Jag är otroligt glad över att äntligen fått ett jobb som jag verkligen vill ha. Lycka ända in i själen!
 
Inte nog med nytt boende och nytt jobb så har jag ju mitt nya tränings- och kostprogram som jag sliter med varje dag. Det går förvånandsvärt bra och jag trivs jättebra med båda uppläggen. Att inte få äta frukost har jag vant mig vid och istället har jag börjat uppskatta mat mer än tidigare. Jag har ju alltid älskat mat, men jag har fått en annan syn på kosten. Den spelar otroligt stor roll vilket många tyvärr missar. På tisdag har det gått två veckor och då ska jag lämna in min första rapport och berätta hur det går med allt. Det som är så otroligt tryggt och skönt är att jag kan maila honom precis när jag vill, ställa vilka frågor som helst och få ett snabbt och bra svar tillbaka. Det kallar jag coaching!
 
Trots många läsare så är det väldigt lite frågor här på bloggen. Var inte rädda för att fråga saker. Jag svarar gärna! Fråga på :)

Publicerad 2012-12-19 23:10:20 i Vardagligt prat,

Äntligen är det klart! I januari lämnar jag mitt lilla krypin på Avenyn och flyttar till detta mysiga vindsrum i Lunden. Inte nog med det så börjar jag även på mitt nya jobb på Friskis&Svettis i Majorna. På lördag är det dags att åka till Värmland och krama på alla saknade hjärtan som jag tycker så mycket om. Julafton äger rum om mindre än en vecka, men jag tror bestämt att tomten redan har börjat med julklapparna. Just nu finns det bara en känsla i kroppen: Lycka!

Publicerad 2012-12-18 23:12:48 i Motivation/Inspiration,

I mitt förra inlägg fick jag en fråga om ifall jag har slutat äta fett. Jag vill verkligen inte att ni ska missuppfatta mina matbilder och tro fel saker om mina matvanor, så därför känner jag att jag vill ta upp det. Jag har inte slutat äta fett. Fett är superviktigt att få i sig av många olika anledningar. För det första måste man äta fett när man ska bygga muskler, vilket är mitt mål just nu. För lite fett gör att musklerna inte vill växa lika fort och skaderisken är dessutom större vid lågfettkost. Ett för litet fettintag gör också att kroppens fettförbränning minskar och dina hormonnivåer påverkas. Fetter behövs även för att kroppen ska kunna tillgodogöra sig de fettlösliga vitaminerna som du får i dig. Så, summan av kardemumman är att fett är en jätteviktig del i kosten. Dumpa den INTE! 
 
Mina favoritfettkällor är nötter, avokado, jordnötssmör och olivolja. Bilden i förra inlägget har ingen synlig fettkälla som ni kanske märkte, men det beror på att jag valde olivolja. Jag brukar äta nötter men eftersom de var slut fick jag lösa det på annat sätt. :)

Publicerad 2012-12-17 14:50:00 i Vardagligt prat,

Dagens frukost: Äter inte frukost för tillfället så första måltiden var lunchen, som bestod av köttfärs, ris, sallad och kvarg.

Dagens planer: Städa, träna och söka jobb.

Dagens kvällsaktivitet: Matlagning

Dagens träning: Body Combat

Dagens ondaste: Trots gårdagens tuffa ben- och rumpträning har jag inte ont någonstans, än så länge.

Dagens konstigaste: Magkänslan

Dagens saknad: Min älskade mamma, pappa och världens bästa Marie. 

Förmiddagens promenad tog mig till Slottsskogen där jag fann en höstlik skog. Väldigt fint, men jag vill hellre ha snö nu.

Publicerad 2012-12-16 23:05:35 i Träning,

Hej fina läsare!
 
I det här inlägget tänkte jag skriva lite om hur det går med mitt nya tränings- och kostschema. Om vi börjar på kosten så vet ni säkert redan att jag har valt ett kostschema uppbyggt på så kallad periodisk fasta (googla för mer information). Jag har varit ganska skeptisk till den metoden eftersom jag älskar frukost och alltid har trott att jag inte klarar mig utan det. Dessutom har man ju hört att man "ska" äta frukost för att det ger en bra start på dagen. Du håller blodsockret på en jämnare nivå, du kan koncentrera dig längre och du blir mer tålmodig, vilket i sin tur resulterar i att du gör bättre ifrån dig på jobbet, i skolan eller på träningen. Men, jag vill inte leva ett liv ovetande om saker och ting som jag egentligen är intresserad av och jag vill inte vara rädd för förändringar, vilket jag faktiskt är något som jag ständigt jobbar på. Jag är nämligen lite av ett kontrollfreak som alltid vill ha vissa saker på speciella sätt och jag vet av mig att jag måste träna på att släppa kontrollen ibland. Så, för att utmana mig själv valde jag därför periodisk fasta, som då är en metod uppbyggt på ett helt annorlunda sätt än jag är van vid. Förut åt jag 5-6 ggr om dagen från morgon till kväll och nu äter jag 3 ggr under en tidsbegränsad period. Jag har haft det ganska kämpigt hittills, men jag tror att min kropp fortfarande är ovan. Min PT sa att det kan ta 1 vecka innan man vänjer sig och i så fall borde kroppen vara mer inställd på det nya kostupplägget onsdag-torsdag. Nu kanske ni undrar om jag saknar frukosten? Tja, lite grann, men jag trodde att det skulle vara mycket värre. En positiv aspekt som jag redan har märkt av är att jag sover bättre och är mycket piggare på morgonen. Det trodde jag verkligen inte skulle ske, men så har det faktiskt blivit. 
 
Träningen då? Jo, den är också helt annorlunda jämfört med tidigare upplägg. Förut delade jag in muskelgrupperna och körde dom var för sig, men nu tränar jag ett underkroppspass och ett överkroppspass i stället. Jag kan inte säga om det är bättre, för det kommer ta någon vecka till innan jag har kommit in i det, men det känns bra hittills i alla fall. Förutom styrka kör jag lite kondition och där är det Indoor Walking och Body Combat som gäller. Längtar tills jag kan börja springa igen! Då ska jag mörda mig själv med intervaller. Haha! 
 
Jag kommer uppdatera mer senare när jag börjar komma in i allt ordentligt. Nu måste jag fokusera på att hitta rätt teknik i träningen och ett bra flyt i matdjungeln. Mer uppdatering kommer!
 
 
 

Publicerad 2012-12-14 22:20:24 i Vardagligt prat,

Idag har jag varit på Lisebergs julmarknad med Frida. Det var jättemysigt att promenera runt bland marknadsstånd, tusentals ljus och skön julmusik. Tyvärr var jag lite dåligt klädd, trots underställ från topp till tå, sockor och varma skor, så frös jag jättemycket. Men jag är jätteglad att vi gick dit för jag har aldrig varit på julmarknaden förut. Skulle gärna gå dit igen, men med betydligt mer kläder. 

Publicerad 2012-12-14 13:44:00 i Motivation/Inspiration,

Blev just en lycklig ägare till detta fina armband som alldeles nyss trillade ner i brevinkastet. Av personliga skäl har jag en speciell relation till barncancer vilket gjorde att köpet av armbandet var ett självklart val. Tack Victoria och Julia för att ni gör ett så otroligt fint arbete i kampen mot barncancer ♥
 
Kära läsare, jag ber er att ni går in på Facebook och gillar "Every Child Counts", som är ett projektarbete av dessa fina tjejer. Jag ber er även att ni gör den goda gärningen att köpa deras armband för 45 kr styck. Alla pengar som kommer in går direkt till Barncanerfonden. Var med och gör skillnad! Cancern ska aldrig få vinna.

Publicerad 2012-12-13 23:10:27 i Vardagligt prat,

Imorse klockan halv 8 promenerade jag, Hanna, Gustav och Erik till Hagakyrkan här i Göteborg. Strax efter 8 var det dags för Lucia-konsert med Göteborgs Lucia-tåg. Lucia har alltid varit en speciell dag och att gå till kyrkan och se Lucia-tåg är en fin tradition. Stämningen är harmonisk och i kroppen infinner sig ett speciellt lugn. Musiken, sången, stämmorna och miljön ger ifrån sig en trygghet som jag uppskattar. Jag älskar julen och får alltid extra mycket julkänslor när Lucia-dagen kommer. Men idag har jag inte bara tittat på Lucia-tåg, jag har varit hos min frisör och slingat håret och ikväll har jag stått på en pimpad crosstrainer, med glitter i håret, och svettats som en tok på veckans roligaste pass, Indoor Walking. Passet får ett plus i kanten eftersom jag vann en Paradis-ask. Tack Fredrik! Nu ska jag släcka alla ljusen i rummet och sen försöka sova. Imorgon väntas en riktigt rolig dag! Hoppas ni har haft en fin Lucia. 
 
 

Publicerad 2012-12-13 22:49:08 i Ätbart - lunch/middag,

Lax kan vara bland det godaste som finns. Till middag blev det denna tallrik med lax, matvete och sallad. Muuuums!

Publicerad 2012-12-12 19:42:00 i Träning,

 
Woho! Idag hämtade jag ut mitt paket från Fitnessguru. 7 hela kilon vägde det och i lådan som ni ser ovan kan ni skymta proteinpulver, aminosyror, fitnessnudlar, jordnötssmör och lite annat smått och gott. Jag måste ha varit väldigt snäll i år som ger mig själv denna fina julkapp.

Publicerad 2012-12-12 14:01:33 i Träning,

Idag är det första dagen som min resa börjar på riktigt. Hittills har det gått jättebra och än så länge så känns det inte ens hälften så svårt som jag trodde från början. Imorse sov jag till 9, vilket jag blev förvånad över med tanke på att jag annars vaknar ca halv 8-8, men det kändes väldigt skönt. Strax efter 10 sprang jag iväg, med en kaffemugg i handen, mot Arbetsförmedningen för en timmes möte. När jag kom hem ställe jag mig och lagade matlådor med kyckling, lax och matvete. Jag slängde även ihop en stor sallad på broccoli, bladspenat, zuccini och cocktailtomater som jag ska mumsa på. Nu sitter jag och dricker kaffe och ska strax till Coop och hämta ut paketet från Fitnessguru som jag beställde igår. Fitnessguru har verkligen grymt snabb leverans. Jag beställde igår innan 14.00 och det finnas redan att hämta. Det kallar jag bra service! Senare är det dags för träning och idag ska jag mörda min ben och rumpa. Wish me luck!
 

Publicerad 2012-12-11 16:02:27 i Vardagligt prat,

God eftermiddag!
 
Just nu sitter jag och läser lite dokument på datorn. Kaffet och mellisen ligger i magen och jag ska strax avsluta datorhänget. Tidigare idag har jag varit på gymmet och testat ett av de nya styrkepassen. Det kändes bra men jag måste över på tekniken och hitta rätt vikter innan det är dags att "grisa" som min PT säger. Förutom ett besök på gymmet har jag varit på biblioteket och skrivit ut alla papper jag behöver inför dessa tre kommande månader. När jag ändå var där passade jag på att låna två böcker som jag med nyfikenhet snart ska börja läsa. Jag är extremt dålig på att läsa böcker (om man säga så?) men nu ska jag bannemig försöka. Jag lånade en bok på engelska som heter After the party av Lisa Jewell och en på svenska som heter I skuggan av värmen av Lotta Thell. Hoppas innerligt att dessa två är läsvärda och att jag inte tröttnar efter en sida. Haha!
 
Nu snart ska jag skriva en matlista utifrån vad mitt nya kostschema säger. Det ser väldigt lovande ut och jag tror att det här kommer att bli kanon. Själva upplägget med tider och mängd mat är väldigt annorlunda jämfört med det jag äter nu, men jag ser det som en utmaning och ett sätt att förändra synen på mat. Första veckan kommer vara riktigt tuff eftersom jag valt ett upplägg utan frukost, som ju är en kär och älskad vän. Men vad tusan, ibland måste man utmana sig själv och tänka lite "outside-the-box". Jag kanske kommer älska det här upplägget. Vem vet? Jag kan ju inte rata något som jag inte har testat. Imorgon börjar första "riktiga dagen" och jag är galet peppad. Det här kommer bli så bra!

Publicerad 2012-12-11 10:08:24 i Träning,

 
För ca en timme sen fick jag mail av min PT som bifogat fyra efterlängtade filer med scheman och mätningar. Har läst igenom allt och det verkar riktigt bra. Nu ska jag iväg till biblioteket och skriva ut alla papper. Sen har jag även hunnit göra en baota beställning från Fitnessguru. Och ja, ni ser.. En hel del produkter att hämta ut om några dagar. Perfekt!

Publicerad 2012-12-10 23:23:10 i Fotografi,

 
 
Fotot som jag har lagt som header är faktiskt tagen av min mamma, som inte brukar kunna ta foton annars. Haha! Jag tyckte den var så himla fin så jag var tvungen att sno den av henne. Fin va?

Publicerad 2012-12-10 10:23:00 i Träning,

Ni som läser min blogg har nog inte missat det nya som just nu händer i mitt liv, att jag har skaffat mig en PT. I fredags var det dags att träffas. Jag var lite nervös inför mötet, men det gick väldigt bra. Vi träffades på ett gym här i Göteborg som heter Exhale. Ett gym där alla går all-in och gör det man ska göra på ett gym: TRÄNA. Inget lalla-runt eller posering i speglarna som man ser överallt annars. Och man kände sig verkligen välkommen, vilket är det allra viktigaste enligt mig.
 
Under mötet pratade vi hälsodeklarationen om jag gjort, han hjälpte mig att gå igenom tekniken i några utav övningarna och vi gjorde olika kroppsmätningar. Nästa gång vi ses blir i slutet på januari och då ska vi mäta på nytt och ev. lägga upp nya kost- och träningsscheman. Just nu väntar jag svar på de mätningar vi gjorde i fredags och samtidigt försöker jag bestämma mig för hur jag vill ha kosten upplagt. Ett förslag är periodisk fasta där man äter från t.ex. 12.00-20.00. Nackdelen med periodisk fasta är att man inte "får" äta frukost, vilket ju är bland det absolut bästa jag vet, så därför är jag fortfarande kluven. Jag kommer inte få vakna upp och tänka att jag änligen får äta min älskade gröt med keso och hallon och heller inte njuta av den goda kvargröran med kanel och müsli. MEN, jag är lite sugen på att testa något nytt. Jag har ju ätit frukost i alla år så att skippa den i tre månader gör kanske inte gör något. Världen går ju inte under för det. Det är egentligen bara att ställa in sig på vad som komma skall och göra det man ska göra. Svårare än så är det inte! Jag har några timmar på mig att bestämma mig och sen tar det ca tre dagar innan allt sätter igång. Jag är sjukt peppad och jäkligt nervös på samma gång. Men det här ska bli bra. Det ska jag se till!

Publicerad 2012-12-10 10:04:00 i Ätbart - frukost,

Måndag morgon. Det har varit en lugn helg med allt från träning, matlagning och julklappsshopping till Fitnessfestivalen, fikastunder och massor av mys. Nu har en ny vecka inletts och jag har startat den med en stor frukost och tvättning. Senare under dagen blir det träning och jobbsökande. I nästa inlägg får ni läsa om hur det gick i fredag på The big day.
 

Publicerad 2012-12-09 17:17:39 i Vardagligt prat,

 
Andra advent, snön ligger vit på marken och jag bor med väldigt fina människor.

Publicerad 2012-12-06 14:42:00 i Nytt i garderoben,

Härliga läsare, vilken underbar dag vi har i Göteborg. Solen skiner, himmelen är alldeles klarblå, vinden är stilla och luften är frisk. Idag har jag gått lite i affärer och handlat de första julklapparna. Jag känner mig väldigt nöjd med mina köp och under helgen som kommer ska jag köpa de sista hade jag tänkt. Sen är det bara inslagningen som är kvar, för det vill man ju göra själv. Eller hur?
 
Förutom julklappar så köpte jag två saker till mig själv. Inne på The Body Shop fick jag med mig en ny body butter eftersom min nuvarande snart är slut. Jag tycker att deras hudvårdprodukter är något utöver det vanliga, speciellt body buttern. Den går verkligen in i huden och är sådär härligt krämig. Min senaste doftar mango men den här gången valde jag en blommig doft som heter Moringa. Supergod och inte så stark! Mitt andra köp var en till shaker. Den rosa som jag har är ganska liten och rymmer inte så mycket, därför köpte jag en större som man kan blanda större proteindrinkar i. Perfekt! Det är samma märke som den jag har, WNT Sport, men tyvärr fanns det ingen rosa så det fick bli en genomskinlig med svart lock, . 
 

Publicerad 2012-12-05 12:42:00 i Ätbart - lunch/middag,

En favorit i repris: Lax- och spenatpaj.
 
Den här gången är det en LCHF-variant då jag valde mandelmjöl istället för vetemjöl. Anledning? Jo, för det första är jag inget stort fan av vetemjöl överhuvudtaget och för det andra så hade jag bara mandelmjöl hemma eftersom det i princip är det enda mjöl jag använder. Kort och gott, jag gillar hellre mandelmjöl helt enkelt. That's it! Förutom mjölet så är degen gjord på lättyoghurt och smör. Pajfyllningen består av laxfiléer (ja, det funkar alldeles utmärkt med filéer istället för rökt lax) och upptinade och stekta spenatkuber. Äggstanningen gjorde jag med 3 ägg och 2 dl keso. "Egentligen" ska man ha mjölk eller grädde i och riven ost istället för keso men ibland får man ta det som finns hemma. Dessutom passar keso riktigt bra då det blir en god sälta. Pajen blev jättegod och jag är helnöjd med resultatet!

Publicerad 2012-12-05 08:26:47 i Motivation/Inspiration,

Det är onsdag vilket betyder att halva veckan snart är förbi. För många spelar det ingen större roll, för andra känns det som att nu färdas i nedförsbacke. För er som känner sig trötta och vill att helgen ska komma nu med detsamma vill jag ägna lite extra pepp. Och till er andra, kör bara kör, as hell!
 
 
 

Publicerad 2012-12-04 11:00:00 i Vardagligt prat,

Hej, kära läsare!
 
Hur mår ni? Hoppas ni mår fantastiskt! Jag mår jättebra idag och mer ork än vanligt. De senaste nätterna har jag sovit mycket bättre vilket har resulterat i ett gladare humör och en mer energirik kropp. Tänk vad sömn är viktigt! Som jag skrev i förra inlägget så var gårdagen fullspäckad. Jag började med en trip till Ikea i Bäckebol där jag handlade lite smått och gott. När jag kom hem åt jag lunch och fixade lite i mitt rum. Därefter mötte jag upp Cissi för en fika på café Fröken Olsson. Riktigt mysigt ställe! Direkt efter tog jag en sväng på stan för att köpa lite pyssel som jag sen underhöll mig med innan det var dags att dra iväg till gymmet. Gårdagens träning blev Body Combat och passet var nog det svettigaste på länge. För det första så blir det alltid extra varmt när man är många i en sal och för det andra så var/är ventilationen på gymmet trasigt. Det kändes som om man tränade i en bastu. Helt galet varmt och fuktigt, men sjukt roligt pass! Det var andra gången jag var på det här passet och det gjorde att jag kunde ta i lite extra eftersom jag nu har fått in tekniken och rörelserna bättre. Body Combat är verkligen roligt så om ni inte har testat det så gör det, ni kommer inte att ångra er. Det gäller att leva sig in i slagen och sparkarna/kickarna och låtsas att man fightas på riktigt. Om ni har svårt att få det att kännas naturligt är det bara att tänka på att man slåss mot någon man inte gillar. Jag lovar, det hjälper! Haha!

Publicerad 2012-12-03 23:10:07 i Vardagligt prat,

Fullspäckad dag som avslutades på bästa sätt! Skulle ha sovit för länge sen men ibland blir det inte som man tänkt sig. Nu däremot är det dags att sussa. Hörs imorgon! 

Publicerad 2012-12-02 20:39:44 i Vardagligt prat,

1 advent, mysmorgon med tända ljus god frukost och julkalendern, träningspass på gymmet med Frida, lunchstopp på Condecco, städning, Så mycket bättre-mys tillsammans med en rejäl middag bestående av kvarg, keso, banan, havreringar, frysta bär, knäckemackor, ägg och till efterrätt Swebars. Magen är proppmätt, kroppen är trött och själen är glad. Dags att hoppa i säng snart. Ja, det är sant!
 

Publicerad 2012-12-01 09:00:32 i Vardagligt prat,

1 december, lördagsmorgon, vacker vy, ett kaneldoftande kaffe och första avsnittet av årets julkalender, Mysteriet på Greveholm. Jag känner på mig att det här kommer att bli en bra dag.
 

Om

Min profilbild

Elin Berg

Mitt namn är Elin, men jag kallas för Fröken Berg. Jag är en glad och träningstokig tjej från Värmland som är bosatt i mysiga Göteborg. Jag jobbar i medlemsservice på Friskis&Svettis i Majorna. Där får jag vistas i en miljö som jag älskar och möta fantastiska människor varje dag. I min blogg skriver jag om framför allt träning, kost och hälsa, som är mina största intressen, men jag delar även med mig av egna tankar, min garderob, fotografier, musik och annat skoj. Jag älskar att inspirera andra människor så jag hoppas att du som läser tar med dig något härifrån och får en känsla av att vilja läsa min blogg igen. Om ni har frågor och vill komma i kontakt med mig så är det fritt fram att maila mig på: elin.berg@live.se

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela