Mitt pass för ben och rumpa

Publicerad 2013-01-30 20:32:27 i Träning,

Jag fick en fråga på Instagram, där jag heter @frokenberg, som handlade om ifall jag kunde lägga upp hur jag kör mina benpass. Givetvis vill jag dela med mig av detta och jag blir alltid glad när ni vill ha tips och hitta tillbaka motivationen. 
 
Jag börjar oftast med att värma upp på löpbandet i ca 10 minuter. Därefter kör jag lite lårcurl och 2-3 set knäböj med skivstång med lätta vikter för att värma upp musklerna. Sen är det dags att börja själva passet. Först kör jag knäböj med skivstång och som jag skrivit tidigare så har jag ändrat upplägget lite så att jag köra fler repetioner med lägre vikt och djupare böj för att verkligen få kontakt. Att lassa på och bara kunna böja lite grann kommer inte ge lika mycket. Som man säger "Squat until you drop" ;) Efter knäböjen kör jag utfall med hantlar där jag tar ett steg bakåt istället för framåt. Efter utfallen är det dags för benpress, som är en favoritövning. Den tar verkligen otroligt bra på ben och rumpa. Jag avslutar ben- och rumpträningen med att köra lårcurl och enbens hamstring på boll. Sist körde jag superset med först enbens hamstring på boll och därefter höftlyft på boll för att verkligen få baksida lår att bränna. Sjukt härlig känsla!
 
Alltså, övningarna just för tillfället är:
 
Knäböj med skivstång
Utfall med hantlar
Benpress
Lårcurl
Hamstring på boll, ev superset med höftlyft på boll som tillägg
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elin Berg

Mitt namn är Elin, men jag kallas för Fröken Berg. Jag är en glad och träningstokig tjej från Värmland som är bosatt i mysiga Göteborg. Jag jobbar i medlemsservice på Friskis&Svettis i Majorna. Där får jag vistas i en miljö som jag älskar och möta fantastiska människor varje dag. I min blogg skriver jag om framför allt träning, kost och hälsa, som är mina största intressen, men jag delar även med mig av egna tankar, min garderob, fotografier, musik och annat skoj. Jag älskar att inspirera andra människor så jag hoppas att du som läser tar med dig något härifrån och får en känsla av att vilja läsa min blogg igen. Om ni har frågor och vill komma i kontakt med mig så är det fritt fram att maila mig på: elin.berg@live.se

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela